Herboristen

De beste luchtzuiverende kamerplanten

Onze huizen en kantoorgebouwen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is een goede zaak. Op deze manier wordt het milieu minder belast en kun je zelfs op energiekosten besparen. Eén van de gevolgen van het beter isoleren, is echter wel dat de luchtcirculatie in je huis minder zal worden. Gelukkig is er een natuurlijke oplossing: luchtzuiverende kamerplanten!

Hoe beter de isolatie, hoe droger de lucht 

Vooral mensen die snel allergische reacties hebben, zullen merken dat de lucht in huis droger wordt, of dat het voelt alsof de lucht niet meer 'schoon' is. Je krijgt last met ademhalen, maar je kunt ook steeds vaker hoofdpijn krijgen.

Als je veel thuis bent, omdat je bijvoorbeeld thuis werkt, dan kan dat vervelend zijn. Ook als je graag achter je computer spelletjes speelt, of het casino online bezoekt, waardoor je langere tijd in een ruimte zit, kan de irritatie aan je ogen of luchtwegen je werk of spel erg beïnvloeden.

Wat kun je doen om de lucht in huis te zuiveren? 

Er zijn veel middelen op de markt om te proberen de lucht in je huis weer schoner te maken. Maar dat is meestal in de vorm van spuitbussen of andere artikelen waar een parfumlucht aan toegevoegd is. Dat is niet altijd de oplossing. De lucht ruikt misschien wel frisser, maar de parfumlucht bezorgt je extra hoofdpijn.

Je kunt natuurlijk ook een raam openzetten, maar als het regent of koud is en hard waait, dan zit je ook niet meer lekker achter je computer.

Een natuurlijke oplossing

Voor het zuiveren van de lucht in je huis is er een hele eenvoudige en natuurlijke oplossing. Je zou er misschien zelf niet zo snel aan denken, maar zelfs NASA heeft vastgesteld dat je dit heel effectief kunt aanpakken. Er bestaan namelijk planten die de lucht van de omgeving zuiveren. Dat doen ze door de giftige koolstofdioxide uit de kamer op te nemen en vervolgens zuurstof af te geven.

Welke planten zijn geschikt hiervoor?

Niet alle planten hebben de eigenschap dat ze koolstofdioxide uit hun omgeving opnemen. Als je denkt dat het voor je ruimte een goede oplossing kan zijn, dan moet je naar de volgende planten uitkijken:

Deze planten kun je bij ieder tuincentrum kopen en de verzorging is bij de meeste planten niet moeilijk. Zo heb je niet alleen het voordeel van een schone lucht, maar je hebt ook nog wat groen in huis gehaald.